Privatlivspolitik

Hjemmesiden, du besøger, ejes og drives af Aller Media A/S, Havneholmen 33, 1561 København V, CVR-nummer: 43325612 (“Aller”, “vi”, “os”, “vores”). Når vi bruger dine personlige oplysninger på vores hjemmeside eller i vores apps, er vi den dataansvarlige, som du kan kontakte om behandlingen af dine personoplysninger.

Nedenfor finder du en beskrivelse af de personoplysninger, som vi behandler om dig, samt til hvilket formål og retsgrundlaget for behandlingen.

Oversigt

  1. 1. Kategorier af personoplysninger vi behandler og retsgrundlag
  2. 1.1 Markedsføring fra Aller
  3. 1.2 Som kunde hos Aller (abonnent, Pling m.v.)
  4. 1.3 Når du ansøger om ansættelse hos os
  5. 1.4 Sikkerhed på vores hjemmeside og i vores løsninger
  6. 1.5 Cookies ved brug af vores hjemmeside
  7. 2. Hvordan sikrer vi dine personoplysninger
  8. 3. Brug af personhenførbare oplysninger
  9. 4. Automatiske afgørelser
  10. 5. Dine rettigheder
  11. 6. Kontaktoplysninger
1. Kategorier af personoplysninger vi behandler og retsgrundlag
1.1 Markedsføring fra Aller

Hvis du tilmelder dig et af vores nyhedsbreve, giver du samtykke til, at vi kan sende vores nyhedsbreve til dig, jf. persondataforordningen (”GDPR”) artikel 6, stk. 1(a), hvor vi behandler:


(a) Navn
(b) Kontaktoplysninger, herunder e-mailadresse og telefonnummer
(c) Indhold og dine valg i forhold til nyhedsbreve – kontaktformer og indhold m.v.

Markedsføringen i nyhedsbreve, på vores og andres hjemmesider, inklusiv sociale medier, tilpasses dine personlige forhold ud fra vores viden om dig ved profilering, jf. GDPR artikel 6, stk. 1 (f), hvor vi behandler:

(a) Samtykke til nyhedsbreve
(b) Oplyste interesseområder
(c) Cookies
(d) Oplysninger fra dine sociale medieprofiler

Vores legitime interesse i at lave en personligt tilpasset markedsføring til dig går forud for dine interesser og grundlæggende rettigheder. Vi foretager en automatisk evaluering af dine personoplysninger med henblik på at personliggøre markedsføringen til dig, men vi anvender ikke automatiserede afgørelser som har retsvirkning eller på tilsvarende vis betydeligt påvirker dig.

1.2 Som kunde hos Aller (abonnent, Pling m.v.)

Hvis du eller din virksomhed er kunde hos os, behandler vi dine personoplysninger for at op-fylde vores aftale med dig, f.eks. abonnementsaftaler, mediesalg, gaveabonnement m.v. jf. GDPR artikel 6, stk. 1(b), hvor vi behandler:

(a) Navn
(b) Kontaktoplysninger, herunder e-mailadresse og telefonnummer
(c) Ordredetaljer
(d) Kontooplysninger
(e) Abonnement oplysninger

Vi laver også analyser med henblik på at optimere vores produkter og vide mere om vores kunders præferencer i forhold til Allers produkter. Det gør vi blandt ved at lave analyser af vores kundedatabaser og brug af vores apps samt ved at sende dig spørgeskemaer, hvor vores legitime interesse i at behandle personoplysningerne, overstiger din interesse i at oplysningerne ikke behandles, jf. GDPR artikel 6, stk. 1(f), hvor vi behandler:

(a) Oplysninger fra vores kundedatabaser
(f) Brugeradfærd og logfiler fra vores apps
(b) De svar du oplyser vedr. forslag og præferencer i spørgeskemaet

Endelig markedsfører vi på vores og andres hjemmesider, hvilket også omfatter sociale medier, der tilpasses dine personlige forhold ud fra vores viden om dig ved profilering, jf. GDPR ar-tikel 6, stk. 1 (f), hvor vi behandler:

(a) Oplyste interesseområder
(b) Cookies
(c) Oplysninger fra dine sociale medieprofiler
(c) Oplysninger fra vores kundedatabaser

Vores legitime interesse i at lave en personligt tilpasset markedsføring til dig går forud for dine interesser og grundlæggende rettigheder. Vi foretager en automatisk evaluering af dine personoplysninger med henblik på at personliggøre markedsføringen til dig, men vi anvender ikke automatiserede afgørelser som har retsvirkning eller på tilsvarende vis betydeligt påvirker dig.

1.3 Når du ansøger om ansættelse hos os

Indsender du en jobansøgning til os, vil vi indsamle og behandle følgende personoplysninger om dig til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåel-se af en evt. ansættelseskontrakt, jf. GDPR artikel 6, stk. 1(b), hvor vi behandler:

(a) Navn
(b) Kontaktinformationer, herunder adresse, e-mailadresse og telefonnummer
(c) Eksamensbeviser
(d) information indeholdt i jobansøgninger og andre dokumenter, der uploades på hjemmesiden som en del af jobansøgningsprocessen
(e) Referencer i øvrigt.

1.4 Sikkerhed på vores hjemmeside og i vores løsninger

Vi logger brugeradfærd og har implementeret sikkerhedsløsninger på vores hjemmeside samt i vores løsninger, hvor vores legitime interesse i at sikre hjemmesider og vores løsninger imod misbrug, overstiger din interesse i, at oplysningerne ikke behandles, jf. GDPR artikel 6, stk. 1(f), hvor vi behandler:

(d) Brugeradfærd og logfiler
(e) Øvrige sikkerhedsoplysninger

1.5 Cookies ved brug af vores hjemmeside

Cookies er små tekstfiler, der lagres på brugerens computer eller andet IT-udstyr, når en hjemmeside besøges. Når du interagerer med vores hjemmeside, indsamler vi cookies, der kan inddeles i tre kategorier:

(a) Nødvendige cookies, der hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner, såsom sidenavigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Denne kategori af cookies kan ikke fravælges og kræver ikke et samtykke.
(b) Analyse cookies, der hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger. Denne kategori af cookies er valgfri og kræver dit samtykke, jf. GDPR artikel 6, stk. 1(a).
(c) Marketing cookies, der bruges til at spore besøgende på tværs af websites. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger, og dermed mere værdifulde for udgivere og tredjeparts annoncører. Denne kategori af cookies er valgfri og kræver dit samtykke, jf. GDPR artikel 6, stk. 1(a).

Du kan se en liste over de cookies, som vi sætter i din browser, når du besøger en af vores hjemmesider, og hvornår de udløber, her:

Hvis du ikke ønsker, at vi sætter eller læser cookies på dit udstyr, så har du mulighed for at fravælge cookies i din webbrowser, hvor du kan vælge, hvilke cookies der skal tillades, blokeres eller slettes.

Du kan også vælge at få din computer til at advare dig hver gang, der sendes en cookie, eller du kan vælge at deaktivere alle cookies. Det kan du gøre i internetindstillingerne på dine browsere og enheder. Alle browsere er forskellige, så kig i din browsers hjælpefunktion for at finde den rigtige måde at ændre dine cookieindstillinger på.

Endelig deler vi dine oplysninger om din brug af vores hjemmeside med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vi og vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester, med henblik på, at tilpasse markedsføringen til dine personlige forhold ud fra vores viden om dig ved profilering, jf. GDPR artikel 6, stk. 1 (f), hvor vi behandler:

(d) Samtykke til nyhedsbreve
(e) Cookies
(f) Oplysninger fra dine sociale medieprofiler
(f) Oplysninger fra vores kundedatabaser

Vores legitime interesse i at lave en personligt tilpasset markedsføring til dig går forud for dine interesser og grundlæggende rettigheder. Vi foretager en automatisk evaluering af dine personoplysninger med henblik på at personliggøre markedsføringen til dig, men vi anvender ikke automatiserede afgørelser som har retsvirkning eller på tilsvarende vis betydeligt påvirker dig.

Du skal være særlig opmærksom på, at nogle vores partnere bruger dine cookie data til egne formål, og vi opfordrer dig til at læse vores partneres persondatapolitikker.

2. Hvordan sikrer vi dine personoplysninger
2.1

Vi vælger at bruge leverandører, der implementerer sikkerhed i overensstemmelse med branchepraksis for god it-sikkerhed, og vi bruger kun krypteret datakommunikation, når vi overfører følsomme personoplysninger. Dette omfatter, når det er nødvendigt, hensigtsmæssigt og muligt at få skriftlige forsikringer fra tredjeparter, der har adgang til dine personoplysninger, hvori de skal garantere, at de vil beskytte dataene med sikkerhedsforanstaltninger, der er udformet til at give et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.
Imidlertid kan intet informationssystem være 100% sikkert. Så vi kan ikke garantere den abso-lutte sikkerhed for dine oplysninger. Desuden er vi ikke ansvarlige for sikkerheden ved de oplysninger, som du sender til os via netværk, som vi ikke kontrollerer, herunder internet og trådløse netværk.

2.2

Aller vil generelt ikke videregive dine personoplysninger til tredjeparter. Dine personoplysninger vil imidlertid blive videregivet til vores koncernselskaber indenfor Aller koncernen. Hvis dine personoplysninger videregives til selskaber uden for EU/EØS, vil denne videregivelse ske på baggrund af Kommissionens standardkontraktbestemmelser. Du kan anmode om en kopi af den aftale, som omfatter videregivelsen af personoplysninger, ved at sende en e-mail til gdpr@aller.dk.

3. Hvornår sletter vi dine personoplysninger
3.1

Aller opbevarer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt til opfyldelse af formålet med behandlingen, medmindre Aller i medfør af gældende ret er forpligtet til at opbevare personoplysningerne i en længere periode.

3.2

For jobansøgninger sletter vi dine personoplysninger 6 måneder efter endeligt afslag på den konkrete jobansøgning.

3.3

Dine kundeoplysninger sletter vi 5 år efter afslutning af kundeforholdet, hvor transaktionsop-lysninger gemmes i 5 år efter afslutning af det regnskabsår, hvori sidste transaktion er foretaget.

3.4

Personoplysninger i forbindelse med markedsføring slettes 5 år efter sidste markedsføring er foretaget overfor dig.

4. Automatiske afgørelser
4.1

Aller anvender automatiske afgørelser i behandlingen af dine personoplysninger ved udvalgte ydelser og produkter. Et eksempel er vores forebyggende og opklarende indsat af svindel på vores online platforme.

4.2

4.2 Du kan anmode om, at Aller giver dig information om metoden for afgørelse og bede os veri-ficere, at den automatiske afgørelse er udført korrekt. Vi kan afvise anmodningen, som fore-skrevet i gældende lovgivning, herunder hvis udlevering af informationen vil resultere i afslø-ring af forretningshemmeligheder eller forstyrre forebyggelsen eller opklaringen af svindel el-ler andre forbrydelser. Generelt vil vi i disse tilfælde verificere, at algoritme og kildedata fungerer efter hensigten uden fejl eller bias.

5. Dine rettigheder
5.1

Retten til information. Du har ret til anmode os om oplysninger om eller adgang til dine per-sonlige informationer. Der er dog undtagelser, som betyder, at du ikke altid modtager al den information, som vi behandler.

5.2

Retten til at gøre indsigelse. Du har ret til at gøre indsigelse mod Allers behandling af dine personoplysninger. Det betyder, at du kan stoppe eller forhindre os i at behandle dine per-sonoplysninger. Det gælder dog kun i visse tilfælde, og vi behøver ikke stoppe med at be-handle dine personoplysninger, hvis vi kan give legitime grunde til at forsætte behandlingen af dine personoplysninger.

5.3

Retten til sletning. Du har i visse tilfælde ret til at anmode om sletning af dine personoplys-ninger.

5.4

Retten til dataportabilitet. Du har ret til at modtage en kopi af dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format ved at kontakte os gennem de kontaktoplysninger, som fremgår i afsnit 5. Såfremt det er teknisk muligt, har du ret til at an-mode om, at personoplysningerne bliver transmitteret direkte til en anden virksomhed eller person, der fungerer som dataansvarlig.

5.5

Retten til berigtigelse. Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig berigtiget. Du har også ret til at få fuldstændiggjort personoplysninger, som du mener er ufuldstændige.

5.6

Retten til begrænsning af behandling. Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.

Retten til at klage. Hvis du har en forespørgsel vedrørende denne meddelelse, den måde, vi behandler dine personoplysninger på, ønsker at udøve dine rettigheder eller indgive en kla-ge, kan du kontakte os på e-mail: gdpr@aller.dk.

Hvis du ønsker at klage over Allers behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Da-tatilsynet. Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om den registre-redes rettigheder på www.datatilsynet.dk.

6. Kontaktoplysninger
6.1

Du kan kontakte os ved brug af nedenstående informationer:

- E-mail : gdpr@aller.dk, eller
- Post: Aller Media A/S, Att.: GDPR, Havneholmen 33, 1561 København V

Aller Media A/S

Aller Media A/S er markedsleder på ugeblade og magasiner med følgende markedsandele: 73pct på ugeblade og 19 pct. på magasiner. Vi huser en medarbejderstab på omkring 600. Aller Media bor idag i det flotte mediehus Aller Huset på Havneholmen.